Blog

view:  full / summary

HCM Baia Mare te provoaca la o partida de handbal!

Posted by BogdaneZu on August 8, 2014 at 4:25 AM Comments comments (0)

In cadrul evenimentului "Vara baimareana" (15-17 august), HCM Baia Mare va lanseaza doua provocari. Vineri, 15 august, sunteti asteptati in Centrul Vechi, in jurul orei 21.00, la prezentarea lotului cu care campioana Romaniei va tinti titlul national, Cupa si Supercupa Romaniei, precum si "Final Four"-ul Ligii Campionilor in anul competitional 2014/2015. Sambata dimineata, tot in Centrul Vechi, intre orele 10.00 si 12.00, toti cei interesati, cu mic, cu mare, sunt asteptati sa joace handbal cu jucatoarele de la HCM. Nu va lipsi din programul diminetii o sesiune de autografe si de fotografii.

 

CIFRE HALUCINANTE - Din 2012 si pana in prezent Politia Locala a strans de pe strazile din Baia Mare aproape 600 de cersetori, in timp ce Politia Romana a descoperit doar 15 persoane care apelau la mila publica!

Posted by BogdaneZu on August 8, 2014 at 4:25 AM Comments comments (0)

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a declarat ca aceste cifre constituie un adevarat semnal de alarma vizavi de activitatea desfasurata de Politia Romana la nivelul municipiului Baia Mare in ultimii ani mai ales in domeniul ordinii publice.

 

„Am facut o analiza a lucrurilor pe care le-am stabilit impreuna cu Politia Nationala, respectiv cu Politia Municipiului Baia Mare, Politia Locala si alti factori implicati in ceea ce inseamna fenomenul cersetoriei, respectiv Serviciul Public de Asistenta Sociala, Directia pentru Protectia Copilului. Acest plan de masuri a fost stabilit in 2012, iar acum am facut, pentru a pregati sedinta de luni a Comisiei de Ordine Publica, o evaluare a rezultatelor. Din perspectiva Politiei Locale acestea sunt foarte bune, dar din perspectiva Politiei Nationale sunt dezastruoase. De la mijlocul anului 2012 si pana astazi Politia Locala a ridicat de pe strazile municipiului Baia Mare 544 de cersetori, care au fost predati, conform protocolului, Directiei pentru Protectia Copilului si Serviciului de Asistenta Sociala cu centrele din subordine, iar Politia Nationala, Politia Municipiului Baia Mare a ridicat de pe strada, 15 cersetori. Deci Politia Locala 544, iar Politia Nationala 15”, a declarat primarul baimarean.

 

Edilul baimarean a marturisit ca nu are asteptari prea mari de la reprezentantii Politiei Romane si este convins ca toata munca grea in municipiul Baia Mare va ramane tot pe umerii Politiei Locale, care organizeaza saptamanal activitati de depistare si ridicare a cersetorilor de pe strazile orasului.

 

Catalin Chereches„Lucrul acesta ne da de gandit asupra modului serios in care ar trebui sa receptioneze reprezentantii locali ai Politiei Nationale interesul comunitatii baimarene, ordinea publica in municipiu si cred ca e un semnal de alarma pe care il vom putea rezolva la urmatoarea noastra sedinta. Singura mea speranta si singura mea baza este in Politia Locala, care pas cu pas va creste, se va consolida si isi va face treaba in raport cu ceea ce inseamna dorinta cetatenilor de a fi protejati, de a avea liniste si ordine publica”, a adaugat Catalin Chereches.

 

Numai astazi, 7 august, politistii locali au depistat si identificat 6 cersetori si persoane fara adapost care se aflau pe strazile din oras, in zona Garii si in Piata Millennium.

 

„Si in cursul zilei de astazi noi am desfasurat o actiune tematica privind depistarea si identificarea cersetorilor, a persoanelor fara adapost si a copiilor strazii pentru a-i duce la centrele sociale apartinand Primariei municipiului Baia Mare si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, pentru a putea beneficia de niste ajutoare si masuri sociale. In cursul zilei de astazi am depistat si identificat un numar de 6 persoane, unii aurolaci, altii care apelau la mila publica si altii care faceau deranj in zonele tomberoanelor de gunoi, creand nemultumiri in randul cetatenilor”, a declarat Gheorghe Perian, sef Serviciul Ordine Publica din cadrul Politiei Locale.

 

Din 2012 si pana in prezent, Politia Locala a aplicat, pentru acesti cersetori si oameni ai strazii, 455 de sanctiuni contraventionala, in valoare de aproximativ 74.000 lei.

sursa: http://emm.ro


Rss_feed